Resultats de la cerca frase exacta: 24

Diccionari de la llengua catalana
21. batre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, de paleta, de bastó, etc. S'han de batre tres ous. Batre la nata. batre la llana Aflonjar-la a cops de bastó en refer un matalàs, un coixí, etc. Operar mecànicament (sobre aliments líquids o pastosos) a fi de provocar la incorporació d'aire o d'un altre gas a [...]
22. cafè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cafè amb whisky i nata. cafè llarg Cafè elaborat amb més aigua de la que se sol usar per a la mateixa quantitat de cafè molt. Establiment on serveixen cafè i també licors, refrescos, etc. El Cafè de la Rambla. L'amo del cafè. cafè concert Cafè [...]
23. braç
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petit rec que embranca amb un rec principal i serveix per a distribuir millor l'aigua. braç de gitano Pastís de forma allargada, fet amb pa de pessic, farcit de crema, nata, trufa, etc., enrotllat i empolvorat amb sucre de llustre, xocolata o crema cremada. braç de mar Canal format [...]
24. flor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. La flor de la farina. Aquestes maduixes són la flor. la flor i nata Flor 4 1. La flor i nata dels nostres escriptors. Producte d'alteració o de sublimació de diversos minerals que formen una eflorescència o una crosta. Flor d'antimoni. flor de sofre Pólvores [...]
Pàgines  3 / 3 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3